Välj en sida

Skriv dina juridiska dokument online med Juridok

Välj det avtal eller dokument du vill skapa. Sedan besvarar du olika frågor med vägledning av tjänsten. Har du inget abonnemang betalar du med kort. När du  granskat dina svar och känner dig färdig så genereras avtalet eller dokumentet. Du kan omedelbart ladda hem det. 

i

01.

Välj ett dokument 

02.

Besvara frågorna

03.

Betala med kort

04.

Ladda hem ditt unika dokument 

Så funkar det – detaljerad information

Frågestyrd process

Vi har tagit fram en serie frågor till varje dokument som finns på den här siten. När du har besvarat frågorna så kan vi omedelbart skapa ett unikt dokument eller avtal till dig. Frågorna är desamma som du skulle få om du anlitade en traditionell jurist och bad hen upprätta det aktuella dokumentet. Skillnaden är att hos oss sker allt digitalt och du kan svara på frågorna från soffan i din takt. Hinner du inte fylla i allt på en gång kan du självklart pausa och fortsätta vid ett senare tillfälle.

Smarta frågor

De frågor som ställs under intervjun kommer bero på dina svar. Om du exempelvis svarar nej på frågan ”Har du barn?” kommer vi inte ställa några följdfrågor om dina barn. Svarar du ja kommer vi kanske fråga hur många barn du har, hur gamla de är och vad de heter.

U

Parterna

Vi kommer alltid ställa frågor om de personer eller företag som avtalet eller dokumentet handlar om. Det kan vara både fysiska personer och juridiska personer såsom företag, föreningar och/eller organisationer. Vi behöver oftast svar på parternas fullständiga namn/firmanamn, adress och personnummer / organisationsnummer.

R

Vi vägleder dig

En del frågor kommer kanske kräva att du ta tar en paus för att luska fram korrekt information. Vad heter exempelvis fastigheten som du ska ge bort i gåva. Var det Stenkulla 5 eller Stenkulla 7? Andra frågor kan vara krångliga, du kanske måste pausa och fundera. Ska exempelvis gåvan utgöra ett förskott på arv? Är du osäker på vad vi frågar om eller hur du ska svara så kan du klicka på frågetecknet – då får du mer information. Vi kommer vägleda dig på din resa genom intervjun. Är det så att du fortfarande känner dig osäker så tar du bara kontakt med oss. Ibland behöver man prata med någon.

w

Var noggrann

Under intervjun är det viktigt att vara noggrann. Både när man läser frågan, så att man förstår vad vi frågar efter, och när man svarar så att det inte blir stavfel etcetera. Det är nämligen så att många av dina svar automatiskt kommer flyttas direkt till på förhand bestämda platser i det dokument vi skapar åt dig. Om du exempelvis stavar fel eller fyller i felaktiga uppgifter kommer det också bli fel i det slutliga dokumentet.

Efter att man betalat så finns det en sista möjlighet att granska samtliga svar innan dokumentet skapas. Vi rekommenderar att man noggrant går igenom svaren även en sista gång.

f

Betalning

Den sista delen av intervjun, när alla frågor har besvarats, är betalningen. När du har betalat skapas dokumentet och du kan ladda hem det i word och pdf (och via email om du hellre vill det). Allt sker inom loppet av några sekunder. Priset är en bråkdel av vad det skulle kosta att anlita en advokat/jurist på stan. Betalning sker alltså precis innan dokumentet skapas. Vi använder Stripe som betalningslösning och du kan betala med alla de vanliga betalkorten. Stripe tillhandahåller en av marknadens säkraste plattformar. Inte ens vi kan se dina uppgifter.

Signering

När ditt dokument är skapat kan det signeras. Om du vill signera digitalt så kan vi tipsa om en bra tjänst. Alla dokument kan dock inte kan signeras digitalt. Vi har skrivit en bra artikel om vilka dokument som du kan underteckna digitalt.
j

Skriv online med Juridok

 Tjänsten ställer de frågor som är relevanta för att skapa ett skräddarsytt dokument. Med hjälp av den vägledning du får så svarar du på frågorna och beroende på dina svar får du följdfrågor. Till slut används dina svar för att skapa ett dokument som tillgodoser dina behov.